Kako do seksa i para? Osnujte kult!

Muškarcu 21. stoljeća teško je doći do para i dobrog seksa. Ekonomija je u recesiji, a od rada se još nitko nije obogatio. Što se tiče modernih žena, one su lukavije i samosvjesnije nego ikad, a mediji nam peru mozak da moramo biti macho muškarci bez da budemo macho. Živimo u zbunjujućem vremenu i, ako ne želite do seksa doći nasilno, najbolji način je da osnujete svoj kult.

Kult je vjerska organizacija predvođena karizmatičnim liderom koji se može seksati sa svim ženama u grupi dok drugi muškarci samo nemoćno gledaju kako Ljubljeni Vođa skakuće od jedne do druge žene. Pogledajmo koje preduvjete trebate zadovoljiti da biste na brzinu privukli čopor sljedbenika i pritom se obogatili.

Muškarac

Možete li se sjetiti barem jednog kulta kojeg predvodi žena? Siguran sam da ne možete – za taj poduhvat treba posjedovati dobitnu kombinaciju ambicije, frustracije i egomanije, a to može samo muškarac. Osim toga, sve trenutne svjetske kulture su patrijarhati. Kako bi izgledalo da imate ženu kao vođu vjerskog pokreta s haremom od dvadesetak muškaraca?

Bez perspektive

Ako imate karijeru, već zarađujete nešto novca pa vam kult ne treba. Stewart Traill, osnivač kulta Forever Family, bio je serviser usisavača. Uspješni vođa kulta će članovima uzimati novac direktno ili će im, kao Scijentolozi, nuditi preskupe tečajeve samopomoći. To u početku traži golem trud pa će uspjeti samo oni koji nemaju drugu zanimaciju. Iznimka je Jim Jones, vođa kulta koji je odgovoran za najveće samoubojstvo (900 ljudi) u povijesti Sjedinjenih Država. Spojio je ugodno s korisnim pa je karijeru političara koristio kao marketinški alat za pronalaženje novih članova.

Šizofren Jedinstven pogled na svijet

Kao vođa kulta morate imati priču, a one se uglavnom mogu svrstati u dvije kategorije. Prva je nadogradnja postojeće religije koja je “izgubila kontakt s Istinom”, a Vođa zna odgovor. Crkva ujedinjenja Sun Myung Moona se temelji na Bibliji, ali je dodala osebujna uvjerenja koja Drugom spasitelju daju veće slobode od onih koje je imao Isus. On, naime, treba biti muškarac rođen u Koreji u prvoj polovici 20. stoljeća, mora se oženiti i imati djecu. Gle čuda, taj opis neobično odgovara utemeljitelju Moonu.

Druga traži malo bolje poznavanje znanstvene fantastike jer se bavi kontaktom s vanzemaljcima. Uzmimo, na primjer, Raelijance. Oni žele pripremiti svijet za dolazak vanzemaljaca do 2035. godine, a u međuvremenu se zabavljaju orgijama.

Sve za jednog

Uobičajena stopa poreza za članove kulta je skromnih 90%. Zapamtite da to uključuje i nekretnine – normalno je da ulaskom u kult novi član svoje nekretnine pokloni zajednici, što znači vama. Ipak, nemojte uzimati više od toga. Ljudima treba nešto novca da bi preživjeli, a kult bez članova ne opstaje na duge staze.

Ovo pravilo uključuje i žene. Tu stvari postavite jednostavno i učinkovito. Žene smiju spavati samo sa svojim muževima i Ljubljenim Vođom, a muškarci samo sa svojom ženom. Jim Jones je svojim sljedbenicima zabranio vanbračni seks, dok se sam zabavljao sa ženama i muškarcima. Pritom je tvrdio da je heteroseksualac i da se seksa s muškarcima samo da bi ojačao njihovu duhovnu povezanost s Vođom.

Karizma

Ne trebate biti visoki (Charles Manson je visok 155 cm) ili pametni (David Koresh je imao skroman IQ od 90) dok imate karizmu. Kada postavite temeljna uvjerenja kulta, držite ih se kao Svetog pisma. Obavezno naglašavajte da je ostatak svijeta udružen u uroti protiv vaše zajednice i naučite tehnike psihološkog utjecaja, hipnoze i pranja mozga.

Upečatljivo ime

Ako se zovete Franjo Miličević, mala je šansa da će vas netko smatrati ozbiljnim, produhovljenim majstorom tantre. Ali ako se preimenujete u Aba Aziz Makaja, tko će posumnjati u vaš kontakt s Vrhovnim Izvorom Globalne Mudrosti?

Smislite ime koje odgovara filozofiji koju zastupate. Vođe koji svoju filozofiju kradu postojećim religijama trebali bi, kao Miličević, imati imena iz tih tradicija dok bi futurističkim liderima odgovarala imena iz znanstvene fantastike. Ali nemojte pretjerivati. Cosmo Neo Picard ne zvuči autoritativno već samo smiješno.

7 komentara

  1. astrodrom 30.05.2010.
  2. Slaven Hrvatin 30.05.2010.
  3. Nesuđeni vođa 12.10.2010.
  4. Slaven Hrvatin 12.10.2010.
  5. nesudjeni vodja 12.05.2013.
  6. Nasta 24.09.2014.