Što se korisnicima prostitutki mota po glavi?

Ljudi često kažu da je prostitucija najstarije zanimanje, mada to nije logično. Najstarije zanimanje je ono koje je prvim klijentima omogućilo da plate prostitutku. Jednom davno bio sam u muškom društvu kada je jedan od nas u trenutku inspiracije odlučio sve dečke počastiti seksom s prostitutkom. Oko polovica nas već su bili redoviti potrošači, a dvojica ili trojica nisu.

Da ne bih bio partibrejker (prostitucija mi se oduvijek gadila), otišao sam s njima i, dok su cure obrađivale ekipu, ispijao sam Coca colu koja je bila skoro skuplja od one na dalmatinskim otocima. Te noći sam razmišljao što je to u njima da ih privlači takav tip odnosa. Danas, 15 godina kasnije, to sam odlučio istražiti.

Malo statistike

Kada su istražitelji pitali muškarce koji posjećuju prostitutke što bi ih u tome omelo, dobili su zanimljiv odgovor. Javna sramota, kazneni progon i novčana kazna bili bi vrlo učinkoviti. S druge strane, spoznaja da je prostitutka žrtva trgovine ljudima ili prisiljena na seks ne bi imala nikakvog efekta. Ovo ponovno dokazuje da se muškarci prvenstveno brinu o svojoj ugodi, bez obzira koliko to patnje donijelo drugom ljudskom biću. Nekoliko zanimljivih podataka o engleskim konzumentima prostitucije:

 • 50% ih podrazumijeva da su prostitutke žrtve nasilnog podvodača
 • više od 50% misli da su prostitutke u posao uvedene prijevarom, prisilom ili trgovinom ljudima.
 • više od trećine misli da je njihova prostitka stigla iz druge države
 • mnogi vjeruju da bi morali silovati kada ne bi mogli plaćati za seks
 • više muškaraca vjeruje da su njihove prostitutke prilikom seksa osjećale gađenje, strah, i jad nego užitak
 • tek 6% intervjuiranih muškaraca je bilo uhićeno za posjetu prostitutki

Ovo je kao da vidite da je banda skinheada nekoga premlatila na ulici pa i vi žrtvu šutnete u glavu.

“Instant kava, instant hrana, instant seks”

Muškarci koji posjećuju prostitutke su prilikom intervjua dali i mnoštvo zanimljivih komentara. Prema ovome može se zaključiti da te žene gledaju kao lutke za napuhavanje s ugrađenim unutarnjim grijanjem.

 • Nije bed, to je kao da odeš na pivo.
 • To je kao da iznajmiš ženu ili curu. Biraš kao u katalogu.
 • To je kao masturbacija, samo ne trebaš koristiti ruku.
 • Žalim te cure, ali to je ono što mi treba.
 • Ako naletiš na pogrešnu, možeš slobodno otići u mrtvačnicu. To je kao da pred tobom leži komad mesa.
 • Prostitucija je kada radiš što želiš bez da to moraš uzvratiti.
 • Plaćaš zato što je pristupačno, kao kada ideš u javni WC.

Zašto muškarci posjećuju prostitutke?

Jedan od čestih razloga je zato jer ne znaju sa ženama. Većina muškaraca kroz pubertet počinje stvarati odnose sa suprotnim spolom, a nekima to ne polazi za rukom. Dugo godina kasnije lakše im je otići prostitutki nego s osjećajem strave i užasa pokušavati pristupiti curama u baru.

Drugi razlog je zato što im djevojke i supruge ne žele pristati na stvari koje ih pale. Tako mogu otići do prostitutke, iz jelovnika odabrati što žele i kasnije se osvježeni vratiti u svoju dnevnu rutinu. Ako usput sa sobom donesu i kakvu spolnu bolest, uvijek mogu promrmljati “valjda sam to pokupio u nekom javnom WC-u”.

Treći razlog je diskrecija. Kada u višegodišnjoj vezi počnu osjećati monotoniju, muškarci mogu poduzeti dvije stvari – naći ljubavnicu ili posjetiti prostitutku. Razlika je u tome što će prostitutka šutjeti, a ljubavnica možda s vremenom poželi zamijeniti suprugu ili ga pozdraviti na ulici. Tu je i treća mogućnost, rad na postojećoj vezi, ali nemojmo biti smiješni.

Četvrti razlog je sama priroda te situacije. Neki muškarci znaju da se radi o poniženim ženama koje su žrtve trgovine ljudima i nasilnih podvodača. Znaju da te žene nemaju izbora nego raditi što god klijent poželi i samo se nadati da je neće ozlijediti ili ubiti. I taj osjećaj moći ih uzbuđuje.

One Response

 1. astrodrom 28.06.2010.