Vrag je donio Å¡alu

laganje

4 tehnike za uspješno laganje u poslovnom okruženju

Metroportal je prenio tekst o studiji koja je proučavala laži menadžera. Znanstvenici su otkrili neke znakove kako možemo prepoznati kada menadžeri lažu.

Sada je vrijeme da pažljivo naučite te znakove da biste saznali kako bolje zakamuflirati vlastitu nesposobnost i neuspjeh.

Govorite u prvom licu

Menadžeri su vrlo sposobni govoriti ja kada se radi o isticanju vlastitih zasluga (koje su često izvršili drugi). Ali kada dođe vrijeme za razotkrivanje muljaža, grešaka i gubitaka, to brzo postaje vi ili, rjeđe, mi.

Naučite govoriti u prvom licu i postanite kreativniji u prikrivanju grešaka. Preuzmite, na primjer, odgovornost za neuspjeh projekta. Onda obavezno napomenite da ga niste izvršavali vi i da je vaša najveća greška što niste dobro nadzirali podređene koji su uprskali stvar.

To vas istovremeno čini ljudskim bićem koje je sposobno griješiti i daje vam priliku da podređenima uskratite pauze za ručak i postavite im kamere oko radnih mjesta.

Izravno odgovarajte na pitanja

Ako dobrog menadžera pitate za povišicu, on vas nikako neće otvoreno odbiti. Reći će da je globalna ekonomija u komi, firma jedva drži glavu nad vodom, a ni feng shui nije baš najbolji.

Ako želite biti moderan šef kojem se može vjerovati, potrudite se uvijek direktno odgovoriti na pitanja. Ali pobrinite se da unaprijed smislite odgovarajuću laž.

Izbjegavajte pretjerani optimizam i jake riječi

Bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader bio je stručnjak za optimizam. Izbjegavao je riječi kriza, problem i sukob dok je brod kojim je zapovijedao tonuo. Sad je brod potonuo i nastavio tonuti, a time i ova tehnika muljanja.

Došlo je vrijeme za oprez, razum i strpljiv i predan rad na izlasku iz teških vremena. Uspjeh više nije fantastičan i senzacionalan nego solidan s obzirom na okolnosti i mogao bi biti bolji. Ako tako budete razgovarali s ljudima, oni će smatrati da ste sposoban menadžer, a ne vuk u janjećoj koži.

Pratite psihološke studije

Moderne psihološke studije su fast food za mozak. Služe da bi vas zabavile i educirale, a već sutra će doći neka nova studija koja proturiječi današnjoj.

Zato je presudno da pratite koje studije se trenutno vrte po internetskim portalima da biste naučili što je trenutno u modi.

Kada istraživači otkriju da moderni menadžer laže tako što govori u prvom licu, direktno odgovara na pitanja i izražava se umjerenim rječnikom, vrijeme je da ove savjete okrenete naopačke.

Previous

Pasivna agresija – put do uspjeha i sreće

Next

Sulpyco, 2. dio: borba protiv nadriliječništva

1 Comment

  1. ja sam miki bojkovski macedonia >kumanovo city …………bavio se kosarkom .fotomodelstvom.bio profesionalni vojnik .zanima me i imam poznavanje psihologije .medicine.narkomanie dr.vorobiev>beograd.zemun.ruska medicina i sve stvari koje mogu pomagati socijale ovog surovog sveta ….molim vas da budemo u kontaktu ako uopste vam stigne ova poruka sifra >>>secret garden !?3 >3 hristos voskrese !?<3

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén