Zašto početi pušiti?

Zabrana pušenja je pošast suvremenog društva. Cigareta, koja je nekad označavala psihološku granicu između djeteta i odraslog čovjeka, sada je strava i užas zapadne civilizacije. Ljudi 21. stoljeća dijele se na one koji ne puše i one koji pokušavaju prestati pušiti. Ako ste pušač, prestanite se mučiti i nastaviti s tim. Ali ako ste nepušač, upoznajte se sa 6 važnih razloga zašto početi pušiti.

1. Produbit će vam se glas

Već nakon prvih cigareta, i prvih nekoliko sramežljivih kašljucanja, otkrit ćete da vam se glas produbio. Duhanski dim spaljuje glasnice pa će ženama dati puten, zavodnički ton, zahvaljujući kojem se Jessica Rabbit iz cure iz susjedstva preobrazila u fatalnu zavodnicu. Pomoći će i muškarcima: uz par cigareta cendravi metroseksualci preko noći će postati alfa mužjačine. Zato je tinejdžerima pametnije pušiti Drinu bez filtera nego češljati one dvije-tri dlake koje im rastu ispod nosa.

2. Izgubit ćete osjećaj za miris

Gradska djeca prečesto idealiziraju život na selu. U toj idili čistog, zdravog zraka, natopljeni ste prirodnom aromom sijena, blata i govana domaćih životinja. Ali ni u gradu nije lakše. Nosnice vam grize koktel ispušnih plinova, kanalizacije i znoja kolega iz ureda.

Zato počnite pušiti već danas i ubrzo će vam osjećaj za miris početi odumirati. Pritom se možete prestati tuširati: štednjom vode čuvate planetu Zemlju, a tjelesnim mirisom nervirat ćete samo omražene nepušače.

3. Pušenje je logičan korak nakon seksa

Ovisnici o nikotinu dobro znaju da pušenje nije nešto što se čini samo za vrijeme seksa. Postkoitalna cigareta je kao drugi orgazam, a daje vam i savršen izgovor da se posvetite sebi. Zapalite je, zamišljeno otpuhnite par dimova i buljite u daljinu. Tako neće biti neugodnih pitanja “je li ti bilo dobro”, “jesam li bila preglasna” ili “kako je bilo na poslu”.

4. Lakše ćete kontrolirati težinu

Pušenje miševima smanjuje apetit, a ni ljudima nije bitno drugačije. U današnjem svijetu koji cijeni mršavost i smije se debljini, više nije dovoljno malo jesti i visiti u teretani nekoliko sati dnevno. Kao što body builderima trebaju steroidi za mišićnu masu, suvremenom urbanu čovjeku trebaju cigarete za elegantan izgled.

5. Steći ćete karizmu

Nekada su pušili svi, od šljakera do doktora znanosti. Sada puše samo liječnici i to nije u redu.

Pušenje je uvijek bilo idealan lijek za nedostatak šarma. Cigareta žgoljavog štrebera pretvara u neshvaćenog umjetnika. Cigareta neuglednu curu pretvara u hrabrog borca protiv licemjernog društva koje veliča fizički izgled. A nakon što uslijedi zabrana pušenja pingvinima na Južnom polu, cigareta će postati najbolji način da Onima Gore pokažete srednji prst.

6. Pušenje je prirodna kontracepcija

Praćenjem površnih medicinskih tekstova, kakvih je internet prepun, ubrzo ćete saznati da pušenje otežava začeće. I onda ćete se vjerojatno zgroziti – umjesto da to shvatite kao prednost, a ne kao manu.

Cigareta je ženama izvrsna zamjena za pilulu jer, osim kontracepcijskog efekta, ona postaje i izvrstan alat za predigru. Žena koja vješto drži cigaretu, zna kako povući dim, kada ga otpustiti, kako je čvrsto stegnuti, a kada je labavo držati među prstima, neodoljivi je magnet za muškarce. Čak i poneku slobodoumnu ženu.

Ali i muškarcima cigareta dobro dođe. Muška pilula je tek nedavno izmišljena i nije dovoljno testirana. Ako izuzmemo mrski kondom koji potpuno ubija užitak u seksu, mi muškarci nemamo puno opcija. Ali kombinacija cigarete i marihuane sigurno će riješiti sve probleme! Ali izbjegavajte alkohol jer on uništava i potenciju.

Što je s vama? Jeste li ostrašćeni pušači ili se bojite da uz cigaretu nećete doživjeti stotu?

11 komentara

 1. Hrvoje Mihajlic 02.01.2011.
 2. Retka Zverka 02.01.2011.
 3. Slaven Hrvatin 02.01.2011.
 4. jungle queen 03.01.2011.
 5. sretno dijete 07.01.2011.
 6. Slaven Hrvatin 07.01.2011.
 7. Boban 07.01.2011.
 8. Slaven Hrvatin 07.01.2011.
 9. dr fungus 29.11.2011.
  • Slaven Hrvatin 29.11.2011.
 10. dr fungus 29.11.2011.