Japan u Hrvatskoj: što bi se dogodilo kad bi nas zgromio megapotres?

Recimo da je negdje u Jadranu udario razoran potres od gotovo 9 stupnjeva. Tsunami je poplavio gradove i porušio kuće, a broj žrtava raste iz sata u sat. Znamo da su Japanci svoj potres, potop i prijetnju nuklearne katastrofe podnijeli dostojanstveno. Ipak, morate se zapitati kakav je to narod koji na najveću katastrofu nakon Hirošime i Nagasakija reagira slijeganjem ramena? Za Hrvate se može reći puno loših stvari, ali ne i da nemamo muda. Evo kako bi to kod nas išlo.

Kolone izbjeglica gomilaju se na graničnim prijelazima s Bosnom i Srbijom. Slovenija i Mađarska odmah su unesrećenima otvorile granice, ali Hrvati odbijaju pomoć od “dušmanske EU”.

Oni koji ne bježe iz domovine gladni su i žedni. Shopping centri su po kratkom postupku opljačkani i za raspodjelu hrane zadužena je vojska. Namirnice se čeka u dugačkim redovima. Zato do hrane dolaze samo domaćinstva s rabijatnim pater familiasom koji se gura ispred žena, djece i staraca.

Dok se ljudi bave hranom i pićem, analitičari špekuliraju da je potres namjerno izazvan u američkom laboratoriju za kontrolu vremena na Aljasci. Tvrde da iza svega stoji međunarodna srpsko-komunističko-masonska urota protiv Hrvatske.

Pojavljuju se i prvi slučajevi kolere. Bolnice su prepune ranjenih, bolesnih i mrtvih. Sretnici koji redovito plaćaju dopunsko i privatno zdravstveno osiguranje imaju pravo na posebnu skrb. Osim što će ih liječnik pregledati unutar 72 sata od dolaska, dobit će i dva apaurina da se ne sekiraju oko cijele frke.

Ima, doduše, i pozitivnih inicijativa. Tsunami je konačno ujedinio hrvatske banke u rijetkom činu ljudskosti. Za obnovu razrušenih kuća ponudit će posebno povoljne kredite: kamata od samo 7% godišnje uz poček plaćanja prva tri mjeseca.

HDZ za sve optužuje oporbu. Oporba inzistira na prijevremenim izborima. Anarhosindikalisti traže direktnu demokraciju.

6 komentara

    • promena ideja! 17.03.2011.
  1. Slaven Hrvatin 26.03.2011.
  2. andrea 30.03.2011.
    • Slaven Hrvatin 30.03.2011.
  3. andrea 31.03.2011.