Janko Gregorin, 2. dio: što HUPED kaže?

Tekst o Janku Gregorinu, onkologu skrivenom u tijelu i umu brodostrojara, izazvao je nezapamćeni interes… Janka Gregorina.

Umjesto da se osvrće na precizno iznesene zamjerke (liječi karcinome bez kvalifikacija, lažno predstavljanje, tvrdnja da su Slovenci odobrili njegov “lijek”, a nisu), on se, kao sipa, bavi migoljenjem i zamućivanjem vode. Zato sam se obratio Hrvatskom udruženju za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu i pitao ih za mišljenje.

sipa

Tajni identitet Janka Gregorina (foto: digizen)

Evo što sam dobio iz HUPED-a kao odgovor na prvi mail u kojem sam ih zamolio za očitovanje o Gregorinu.

Janko Gregorin nije predstavnik strucne komisije za prirodnu medicinu u HUPED-u, a njegov preparat da bi bio klasificiran kao lijek za rak mora proci klinicka ispitivanja kao i svaki drugi lijek.
Klinicka ispitivanja nisu napravljena, a koliko nam je javljeno ona se navodno provode u Mađarskoj. Laboratorijska istrazivanja koja su do sada napravljena na Tonikutu u Ljubljani te povratne informacije klijenata koji su preparat koristili nisu dokaz dovoljan dokaz njegove djelotvornosti.

Dakle, evo prve laži. Gregorin, koji se na svojim stranicama (ovdje je arhivska kopija u slučaju da je promijeni) jasno predstavlja kao predstavnik te stručne komisije, nema veze s njom.

Posljednja rečenica je zanimljiva jer može ostaviti dojam da su ispitivanja u Ljubljani pozitivna, ali da treba provesti dodatna ispitivanja. Zato ponovno napominjem da je Nacionalni institut za biokemiju raka u Ljubljani, što potvrđuje dr. Lah Turnček, nedvosmisleno zaključio da preparat Janka Gregorina ne liječi rak.

Ipak, neke stvari ostale su mi nerazjašnjene pa sam HUPED-u poslao drugi mail.

Hvala na brzom odgovoru. Htio bih samo još dva podatka. Prvi se odnosi na doktorat: je li Gregorinu HUPED izdao doktorat i ako jest, na temelju čega izdajete akademsku titulu. I drugi, je li g. Korunić izjavio da će Gregorina izbaciti iz HUPED-a (i zašto je još uvijek član) ili je Novi list pogriješio.

Što kaže HUPED o doktoratu?

HUPED nikad nije i niti nemoze izdavati doktorske, odnosno akademske titule. To je totalna dezinformacija.
Ako netko od iscjelitelja da izuzetan doprinos iscjeliteljskoj praksi u smislu neke nove metode iscjeljivanja ili pak proizvoda onda on moze dobiti nagradu za svoj rad, odnosno priznanje struke, no za tako nesto postoje stroga pravila.

Ako bi se radilo o tome da je netko van svoje osnovne struke (jer nije liječnik niti farmakolog) otkrio neki novi proizvod, preparat ili lijek primjerice za rak, onda je uvjet imati provedena klinička ispitivanja tog preparata ili proizvoda sto Janko Gregorin nema, a broj klijenata koje je uspjesno i neuspjesno tretirao sa svojim Tonikom nije dovoljan za bilo kakav ozbiljan zakljucak.

Dakle, još jedna laž: Gregorin na svom sajtu tvrdi da je dobio doktorat i priznanje, a HUPED mu je dao samo priznanje.

Ipak, ne morate biti naročito perceptivni da biste vidjeli kako i u drugom mailu nisam dobio odgovor na pitanje je li Gregorin, za kojega je HUPED još prije nekoliko godina iz Novog lista saznao da je teška šarlatančina, član te udruge. Očito nisu htjeli jasno i glasno reći “pogriješili smo, ali tog smutljivca ćemo zauvijek katapultirati na Mars” pa su to učinili iza kulisa. Od 10.2.2012. godine, 24 sata nakon mog maila, HUPED-ov adresar terapeuta više nema Gregorina.

Nadajmo se da će tako i ostati, iako je kazneni progon jedina prava terapija za takve beskrupulozne izrabljivače ljudske nesreće.

5 komentara

  1. Janko Gregorin 08.03.2012.
  2. Inače ne komentiram po blogovima 08.03.2012.
  3. Butters 10.03.2012.
  4. dado 25.10.2012.
  5. Janko Gregorin 15.11.2012.