Mažoretkinje: meso je najbolje kad je mlado

Nedavno je u Rijeci održana smotra mažoretkinja. Imali smo priliku vidjeti djevojke u šarenim uniformama iz svih krajeva Hrvatske. Tog jutra postrojile su se na Korzu, stajale u stavu “mirno” i s nepomičnim osmijehom na licu čekale svoj red. A kada bi došlo njihovih par minuta, prizor je bio fascinantan.

Prve riječke mažoretkinje

Prve riječke mažoretkinje


Kako bi iz zvučnika počeli pulsirati plemenski bubnjevi, djevojke u grupi koja je nastupala sve su brže disale. Napeto su gledale voditeljicu i, kada je ritam svim prisutnima dovoljno uzavreo krv, odjednom krenule u akciju.

Kružile su bokovima, izbacivale guze, a tek što su radile štapovima… Stiskale ih, vrtile oko zgloba, bacale u zrak… i u tom trenutku shvatio sam da u nastupu tih dvanaestogodišnjakinja nema ničeg nevinog. Suknjice su im prekratke, nastup preseksualan, a štapovi prefrojdovski. Počeo sam osjećati ogromnu nelagodu što ih fotografiram: sigurno će mi netko prići i nalupati me jer, kao pravi pedofil, slikam uzgibala tijela nezrelih curica. Ili će me jedan od dežurnih policajaca legitimirati i pregledati mi mobitel u potrazi za protuzakonitim materijalom?

Ništa od toga – oko mene je bilo i previše pogodnih kandidata za nagradu “pedofil godine 2012”. Našao sam se usred mora proćelavih i odebljih muškaraca od kojih sam jedini bio mlađi od šezdeset. Čela su im bila orošena znojem, jezik jedva ušuškan u usta, a pogled prikovan na mažoretkinje.

Na trenutak sam pomislio da su to ponosni očevi (ima i punoljetnih cura, ali malo) i djedovi, ali sam se sjetio da smo upravo gledali nastup cura iz Vukovara. Što je to u našem društvu da smo toliko senzibilizirani na pedofiliju da na plažama izbjegavamo gledati golu dječicu kako se igraju, a u premlade djevojčice u uskim uniformama i suknjicama možemo buljiti do mile volje?

Mažoretkinje

Jedanaest im je godina tek


Pedofilija nije apsolutna stvar. Kada neki stranac fotografira golu trogodišnju dječicu na plaži jedva izvuče živu glavu. Kada policija uhvati pervertita koji preko neta skida fotke i snimke maloljetnih curica i dečkića, s gađenjem okrećemo glavu. Ali kada te iste curice, ovaj put u uniformi, uvijaju tijela i igraju se štapovima, to je prihvatljivo. Zato što si lažemo da u tom trenutku gledamo nastup dobro uvježbanih plesačica, slobodno možemo zanemariti tko se krije ispod uniformi.

Isti psihološki mehanizam omogućava nam da susjedu pedofilu izbušimo gume, a na vijest o svećeniku koji je osuđen za višestruko silovanje cijelog čopora dječice reagiramo potpuno drugačije. Kažemo da djeca imaju bujnu maštu ili da je to namještaljka povampirenih crkvofobnih komunjara.

Osim toga, djevojčice je poželjno što prije naučiti važnost dvije važne stvari: dobrog izgleda i radosnog raspoloženja. Sudjelovanje u mažoretkinjama tako je svojevrsna inicijacija u ono što ih čeka kasnije. Ako vještini mrdanja guzova ili milovanja palica dodaju tečaj kuhanja, obrazovanje će biti potpuno.

Nekima ovo sve može izgledati kao urotničko mlaćenje prazne slame. Kakve su to gluposti sa seksualizacijom djece, preuranjenim ulaskom u svijet odraslih i podilaženja pedofilima? Pogledajte sad ovu sliku.

Mažoretkinja i medo

(Pre)mlada mažoretkinja s medvjedićem

Osim što je perverzno djevojčice obući u suknjice koje će se dizati svaki put kad zapuše vjetar, medo u mladom naručju će oduševiti svakog pedofila. A i one same priznaju da je izgled bitan dio njihove točke. Na dnu stranice Zagrebačkih mažoretkinja, gdje stoje pohvale i preporuke, stavile su da ih je netko prozvao “Zagrebačke lepe puce”.

Za kraj, još jedna slika. Kada dječaka ukalupimo u stil odraslog čovjeka, to izgleda nakaradno i zapitamo se hoće li si upropastiti zdravlje i je li njegov otac normalan.

Giuliano Stroe

Giuliano Stroe (foto: libero.it)

16 komentara

 1. astrodrom 01.06.2012.
  • Slaven Hrvatin 01.06.2012.
 2. Stanko 04.06.2012.
  • Slaven Hrvatin 04.06.2012.
 3. Dalibor 04.06.2012.
  • Stanko 04.06.2012.
   • Slaven Hrvatin 04.06.2012.
 4. Vitez od Vrapca 12.06.2012.
  • Slaven Hrvatin 12.06.2012.
 5. blabla 29.11.2012.
  • Slaven Hrvatin 29.11.2012.
 6. johnny leon 09.05.2013.