Što biste učinili u ljubavnom trokutu?

Što mislite o ovom slučaju? Dečko je svoju curu prevario sa djevojkom koja nije u vezi. Očito joj je svidio jer je krenula u kampanju rasturanja njegove veze: stavila je zajedničke fotke na Facebook.

Ljubavni trokut

Heart and soul, one will burn. (foto: enggul)


Pogledajmo perspektive sve tri strane.

Dečko je u vezi šest godina, što znači da može osjećati monotoniju i zasićenost. Interes druge cure godi mu egu i sasvim je lako popustiti iskušenju, dokazati si da je još uvijek neodoljiv. Možemo ga kritizirati i reći da nema opravdanja za preljub jer smo svi mi dužni raditi na vezi. Slažem se. Ali dugo radno vrijeme, iscrpljenost i nesigurnost života u krizi ozbiljni su izazovi . Mnogi od nas nemaju snage boriti se na svim frontovima i previše često strada upravo veza. Malo razonode sa strane može doći kao solidan predah, pogotovo ako se ne sazna.

Njegova cura upravo je saznala za preljub, ali pretpostavljam da je za to već znala. Žrtva nevjere rijetko nema pojma da se nešto događa jer preljubnici naprasno promijene dnevnu rutinu, higijenske navike i ponašanje. Treba biti slijep da ništa ne vidimo i zato, kada tvrdimo da ne znamo da nas partneri varaju, to znači da svjesno ili nesvjesno zanemarujemo signale prevare.

Konačno imamo i pravu žrtvu cijele priče, curu koja je stvorila taj incident. Zašto kažem da je žrtva ako je u javnost pustila svoje fotke s tuđim dečkom? Pošto ne znam detalje, počet ću s pretpostavkama.

 1. Ona želi biti s njim, ali je on odbija ili odgovara da je dugo sa curom te da mu “treba vremena” da riješi stvar.
 2. Zaljubljena je u njega i želi ga po svaku cijenu.
 3. Slike je objavila nakon što su neko vrijeme održavali vezu.

Ovo je steretipni scenarij kada imamo stabilno-dosadnu vezu dvoje ljudi i treću osobu koja je spremna za vezu. Taj dečko je ograničeni resurs: može ga imati jedna ili druga, ali ne obje. Druga cura mu je simpatična i koristi je da si začini život, ali trenutna cura mu nudi previše beneficija (predvidljivost, kućanski poslovi, zajednički prijatelji) da bi je se riješio. Zato će govoriti da mu treba vremena da prelomi jer nije lako prekinuti dugogodišnju vezu. Ako vam je netko pokušao prodati tu foru, nemojte mu vjerovati. Ako je veza istinski mrtva, iz nje se lako izlazi. Ako nije, nemate šanse – krenite dalje i nađite si neoštećenu robu.

Druga stvar: ako ste sami i treba vam netko za neobavezni seks, igrat ćete igru i poštovati diskreciju partnera koji je u vezi. Ovaj postupak je čin zaljubljene osobe, a vjerojatno se nije zaljubila jer je opsesivna luđakinja već zato što ju je tip zavlačio kako bi se i dalje seksala s njim.

Nema nikakve dvojbe da je objava preljubničkih fotki na Facebooku grub i manipulativan čin jer je povrijedila djevojku koja nema veze s tim. Ali ima to i pozitivnu stranu. Sad kada zna kakav joj je dečko (treba biti stvarno budala da proizvodi takve dokazne materijale), još uvijek nije kasno da ga se riješi prije nego si navuku kredite i djecu.

Što mislite o ovom slučaju? Jeste li vi ili netko koga znate bili u ovakvoj situaciji?

15 komentara

 1. mazohista na putu oporavka 25.08.2012.
  • Slaven Hrvatin 26.08.2012.
 2. džunglica 26.08.2012.
  • Slaven Hrvatin 26.08.2012.
   • džunglica 26.08.2012.
    • Slaven Hrvatin 26.08.2012.
 3. Mazohista na putu oporavka 26.08.2012.
  • džunglica 26.08.2012.
   • mazonista na putu oporavka 27.08.2012.
 4. loveburn 30.08.2012.
  • Slaven Hrvatin 31.08.2012.
  • Jelena 21.05.2014.
 5. mazohista na putu oporavka 31.08.2012.
  • Slaven Hrvatin 01.09.2012.
 6. Ri_girl 04.09.2012.