Zlihologija u Labinu

I najbolji planovi često se izjalove. Kada je izašla knjiga “Zlihologija”, prvu promociju htio sam imati u Rijeci. To je ipak moj grad i nekako sam računao da će na nju osim moje obitelji sigurno zalutati i pokoji znatiželjnik. Planovi za promociju su odgađani više puta – prvi put zbog Interlibera, drugi zbog Nove godine… a tada sam dobio iznenađujući poziv iz Labina.

Gradska knjižnica u Labinu nabavila je kopiju moje knjige pa su me pozvali da održim predstavljanje knjige i tema koje zagovaram na blogu. Tako sam 30.1.2013. godine došao u Labin, bez ikakvih očekivanja i bez pojma o čemu ću pričati. Odmah me ugodno iznenadilo da se okupila solidna publika:

Gradska knjižnica u Labinu

 

Drugo ugodno iznenađenje bila je moderatorica Morin Hukić. Problem kada pričam o temama koje me zanimaju jest što me opsjedaju i fasciniraju bez određenog redoslijeda, često u istom trenutku. Pogotovo ako nemaju veze jedna s drugom. Morin me usmjeravala tako da smo u sat i pol odradili dobar presjek knjige (vrijeme je proletjelo), a ostatak posla obavila je publika sa zanimljivim pitanjima o kojima sam razmišljao i danima nakon promocije*.

Cijelo iskustvo bilo je neobično ugodno i ležerno… osim čitanja svojih tekstova u javnosti – to mi je nekako perverzno. I sada, skoro tjedan dana kasnije, osjećam zadovoljstvo i zahvalnost jer je prva promocija moje prve knjige prošla bolje nego što sam se usudio zamisliti. Zato hvala otvorenoj i znatiželjnoj labinskoj publici, simpatičnoj moderatorici, ozbiljnim (a ipak otkačenim) labinskim knjižničarkama Silviji i Nataši, ali i supruzi i sestri kojima je moja trema bila urnebesno smiješna.

Zlihologija u Labinu

 

* velika mana bloganja je što autor nema direktan kontakt s publikom pa je teško procijeniti što ljudi žele čitati. Tu je uvijek brojanje lajkova i statistika čitanosti određenih tekstova, ali hladni podaci ne znače puno. Tek u razgovoru sa čitateljima, od kojih velika većina do tada nije bila na blogu, mogao sam saznati koje teme njih opsjedaju i razmisliti o tome gdje potražiti ono idealno mjesto gdje se susreću moji interesi i njihove potrebe.

3 komentara

  1. Krompirko 07.02.2013.
  2. Zagorka 09.02.2013.
  3. sdfsdds 21.02.2013.