Vrag je donio šalu

8 znakova da ste preboljeli prekid veze

Nakon prekida veze ponekad se osjećamo usamljeno, depresivno i homicidalno. Ne brinite se: takvi osjećaji će proći prije ili kasnije, a ovi znakovi pomoći će vam da otkrijete jeste li spremni za novi početak.

Samoća

Pas vas nikad neće iznevjeriti (foto: fp2sw)

1. Zvonjava telefona vam ne izaziva aritmiju

U prvim tjednima i mjesecima (ponekad i godinama ako ste očajni) nakon prekida, prirodno je da svako zvono mobitela izaziva misao da ste dobili poruku ili poziv od bivše. Isto tako je prirodno da je u sitne sate pod utjecajem alkohola nazivate da vidite kako je i čime se bavi. Samo nemojte pretjerati da ne biste dobili sudsku zabranu pristupa.

2. Više ga ne krivite za sve

Kada splasnu tuga i gnjev, moći ćete shvatiti da vaš partner nije utjelovljenje demona iz pakla, već običan čovjek s prednostima i manama. Nećete ga kriviti za sve što je bilo loše – shvatit ćete da nema veze s potresom na Islandu ili globalnom ekonomskom krizom – već da je samo upropastio sve što je bilo dobro u vašoj vezi.

3. Splasnuo vam je interes za ljigave ljubavne pjesme

Što je zajedničko pjesmama “Total Eclipse of the Heart“, “I Will Survive” ili “All By Myself“? Da, one su sve tužne ljubavne limunade, ali ima još jedna sličnost: urnebesno su smiješne u pijanoj karaoke verziji. Zato, umjesto da tugujete jer vas svaka ljigetina podsjeća na Njega, idite na karaoke i izbacite to iz sebe.

4. Počinjete primjećivati druge ljude

Prekid je traumatično iskustvo koje privremeno guši potrebu za upoznavanjem i horizontalnim druženjem s drugima. U inače privlačnim prolaznicima ili vidite lice bivšeg ili ih uspoređujete s njim. Muškarci s ovim imaju puno manje problema. Ako vam bivši partner ili partnerica već ima nekog drugog, ova faza će potrajati.

5. Ne vodite zamišljene razgovore

Jedna od omiljenih aktivnosti svježih samaca je razgovor s bivšim partnerom… ali u svojoj glavi. U pravilu se radi o mazohističkom recikliranju mučnih rasprava, uz jednu razliku. U mentalnim raspravama ostavljeni je britak, lucidan u svojim argumentima i na kraju likuje dok sugovornik, bez riječi i posramljeno, spušta pogled. Onda se vrati u stvarnost i neutješno plače dok zamišlja kako se bivši urnebesno zabavlja.

6. Počinjete se prati

U tjednima, mjesecima, a ponekad i godinama nakon prekida, normalno je da ne pazite na osobnu higijenu i fizički izgled. Zašto biste se trudili kada ste tek izgubili najbolji razlog za čistoću? Slobodno se opustite, ali nemojte pretjerivati. Kada vam pazuh počne vonjati na marihuanu, a nožni palčevi na stari sir, vrijeme je da se istuširate. Vrućom vodom i domestosom.

7. Ne pratite njene statuse na Facebooku

Imate li mazohističku potrebu da pratite s kim bivša komunicira na Facebooku? Čekate li sa strepnjom kada će status promijeniti u “zaručena”? Jeste li napravili popis svih njenih muških prijatelja i pronašli njihove kućne adrese? S vama je sve u redu, samo ste totalni psihopat. Kada prestanete pratiti njene statuse na Facebooku znat ćete da ste na sigurnom putu prema oporavku… ili da je otvorila novi profil pa nemate što pratiti.

8. Prestali ste razmišljati o bivšem dok masturbirate

Statistika pokazuje da 67,52% ostavljenih ljudi dok masturbira mašta o partneru koji ih je ostavio*. Jeste li i vi jedni od perverznjaka koji sanjare o bivšem ili bivšoj dok prstići marljivo rade svoje? Ruke k sebi i odmah prestanite s tim! Taj hobi vam donosi samo privremeno olakšanje od životnih nedaća, ali je dugoročno krajnje štetna aktivnost. Naime, masturbacija je dokazano pogubna za psihičko zdravlje. Moguće nuspojave su drhtanje (u kasnijoj fazi i Parkinsonova bolest), hladan znoj, izopačeni izraz lica i šizofrenija. Pazite što radite!

* ovo je izmišljena statistika, ali ne previše.

Previous

9 načina kako biti bolji prema sebi i drugima

Next

Kako iskoristiti psihološke tehnike FBI-ja za poboljšanje života

3 Comments

 1. andrea

  Točka 8 je čista horor blasfemija. Jeziva neistina! :sick:

 2. edi

  da nije blasfemično bilo bi ‘obično’ 😉

  u svakom slučaju kraj je, iako u meni izaziva onaj ‘bljak’ zbog nekih plastičnih opisa, više nego upečatljiv :))))

 3. Slaven Hrvatin

  Ne znam zašto vam se gadi kraj. To je sve ljudski. 🙂

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén