Vrag je donio šalu

Janko Gregorin: skromni brodostrojar koji liječi rak

Što trebate imati da biste liječili karcinome svih vrsta? Ako smatrate da je odgovor “to je trik pitanje jer se svaki liječnik specijalizira za usko područje”, u krivu ste. Riječanin Janko Gregorin nije medicinski genije već skromni brodostrojar, ali to ga ne sprečava da svoj čudotvorni tonik prodaje za sve od oporavka od prometne nesreće do najtežih oblika raka.

Novi list ga je svojevremeno razotkrio kao šarlatana, ali u Hrvatskoj to još nikog nije spriječilo u radu. I dalje je aktivan, i dalje se reklamira, a u radu mu ne odmaže čak ni naziv web stranice – “Homeoradietelediagnostika“.

Da biste i vi postali liječnik bez talenta, potrebne su vam tri stvari: srcedrapateljna životna priča, klinički testirani bućkuriš i certifikat.

Doktor Muljević

Doktor kojem se može vjerovati (foto: rverspirit)

U nedostatku kvalifikacija, smislite uvjerljivu priču

Ako svoje obrazovanje ne možete nikako povezati s liječenjem (jedna homeopatkinja se lukavo potpisuje sa “dr.med”, a ne spominje da se titula odnosi na veterinu), važno je da smislite uvjerljivu priču. Janko Gregorin tako kaže da je 1986. godine preživio tešku prometnu nesreću koja mu je promijenila život. Kako mu službena medicina nije mogla pomoći, okrenuo se alternativi i – gle čuda – našao rješenje za svoje probleme.

Nakon toga je ljudima koji su ga molili za pomoć počeo pomagati s liječenjem psorijaze. Kada je shvatio da je psorijaza pomalo rijetka boljka, odlučio je proširiti spektar djelovanja. Krenuo je na neplodnost, proširene vene, hemoroide, artritis, išijas, reumu… a onda ga je pogodila obiteljska tragedija. Majku mu je pogodio rak debelog crijeva i prognoza nije dobra. Umjesto kemoterapije odlučio je na njoj eksperimentirati svojim tonikom i majka je ozdravila. Aleluja!

Nakon toga sve je krenulo kao iz holivudskog filma. Okuražio se i počeo liječiti sve vrste karcinoma, smislio novi i jači lijek… više mu ni nebo nije bilo granica.

Gotovo dvadeset godina kasnije Gregorin svoj legendarni tonik primjenuje na sve i svašta. Iako je, gledajući sa strane, njegova bajka naivna i smiješna, očajnim klijentima neće pasti na pamet da razmisle o tome kako je moguće da Gregorin u 7 godina prođe put od brodostrojara do čudesnog iscjelitelja. U ljudskoj je prirodi da lakše prihvaćamo dirljivu priču o prevazilaženju obiteljske tragedije od suhoparne priče o dugogodišnjem studiranju, čitanju suhoparnih medicinskih udžbenika i napornom stažiranju.

Uz preparat treba i certifikat

Topla životna priča i preparati upitne vrijednosti samo su prvi korak u pokretanju šarlatanskog biznisa. Potreban je još i certifikat. Ali kako dobiti legitimnu potvrdu vrijednosti lijeka ako je on nema? Maja Roje Novak za svoj je homeopatski antidepresiv Sulpyco zatražila patent i mišljenje u stručnom časopisu Psychiatria danubina.

Janko Gregorin je poduzeo nešto slično. Na svojim stranicama se hvali da mu je preparat, inače registriran kao “Biljni tonik za kožu”, odobrio Nacionalni institut za biokemiju raka u Ljubljani, što nema veze s istinom. U tekstu Novog lista pod naslovom “Skupo liječenje obmanama” možemo saznati kako je jedini istiniti dio priče da je Gregorin poslao lijekove na testiranje. Dr. Lah Turnček je izjavio da testiranja nisu pokazala učinkovitost lijeka na stanicama karcinoma.

Ali ne treba istini dopustiti da stane na put poduzetništvu. Forma je zadovoljena: čak i kada se naš čudotvorac ne bi služio otvorenim lažima tvrdeći da je lijek odobren, dovoljno bi mu bilo reći da je testiran na institutu u Ljubljani. Ostalo bi učinili pacijenti: razumno je zaključiti kako je odgovor bio pozitivan jer ga dobri liječnik inače ne bi spominjao na web stranicama.

Bilo kakva kvalifikacija bolja je od nikakve

Alternativna medicina je neregulirano područje i svatko može tvrditi da je stručnjak. Da biste se istaknuli iz mora šarlatana, trebaju vam i nekakve formalne kvalifikacije. Gregorin je taj problem riješio učlanjivanjem u HUPED (Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu), od kojeg je 2005. godine dobio i titulu “doktora prirodne medicine”. Na stranicama čak navodi da je pred strukovnom komisijom HUPED-a obranio i disertaciju na temu “Smanjenje nižeg praga normozoospermije ispod svojih granica prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji”.

Iako se radi o potpunim besmislicama, laici znaju da se treba napisati doktorski rad koji se kasnije mora obraniti. Neće pitati zašto HUPED nudi doktorate kada nije sveučilište ili što točno znači naziv disertacije jer sve zvuči smisleno, a na umu im je jedino kako preživjeti zastrašujuću bolest.

Od tog trenutka Gregorin se koristi titulom doktora*. Bajka o čudesnom ozdravljenju, klinički ispitanom toniku i sada doktoratu dodijeljenom od strane ozbiljne institucije sada postaje stvarnost i preobražaj iz pomorca u liječnika je potpun.

Prilikom istraživanja teksta za Novi list, HUPED se ogradio od svog doktora prirodne medicine, a čelnik te ugledne ustanove Vedran Korunić izjavio je da su ga izbacili iz udruženja zbog kršenja statuta i etike. To, prevedeno, znači da je i po njihovim labavim kriterijima previše muljao.

Što mislite da se stvarno dogodilo? Da ste ozbiljna udruga terapeuta i da nekoga izbacite zbog kršenja propisa, pretpostavljam da bi odmah slijedilo brisanje iz popisa članova, a vjerojatno i upozorenje bivšim i budućim klijentima da je Gregorin lažov, šarlatan i kriminalac.

Umjesto toga, HUPED je poduzeo odvažan korak i… nije učinio ništa. Njegovi kontakt podaci i dalje stoje na adresaru terapeuta (EDIT: od 10.2.2012. više nije u adresaru, no Google arhiva od 6.2.2012. jasno pokazuje da je do mog maila HUPED-u još uvijek bio naveden), a on se hvali kako je član strukovne komisije HUPED-a i glavni predstavnik za prirodnu medicinu.

Pustite kvalifikacije, pustite stručnost! Sve što vam treba za uspjeh su ambicija i beskrupuloznost.

* ironijom sudbine, imenu si je dodao P.M.. Ta kratica, mada vulgarna, realno opisuje pravu vrijednost titule.

Previous

Lajava Hrvatica protiv pijanih Australaca

Next

Psihologija oko nas 5

26 Comments

 1. Inače ne komentiram po blogovima

  Inače koliko sam primjetio, praktično na svakoj zubnoj pasti, deterdžentima i sličnim kućnim potrepštinama, piše “testirano na institutu Xy”, ali nikada koji su bili rezultati testiranja…

  • Slaven Hrvatin

   Aha, to je ta fora. Inače, rezultati ispitivanja na tim institutima uglavnom i budu pozitivni. Ako proizvod baš nije totalni užas, malo će frizirati podatke jer ne žele izgubiti klijente.

 2. Janko Gregorin

  Jedan od mojih omiljenih novinara je Denis Latin. Smatram da je stara postava novinara kao sto su Antun Masle i Denis Kuljiš bili jos uvjek pravi profesionalci koji bi se upoznali sa subjektom o kojem namjeravaju pisati i objaviti cinjenice. To su bila prava vremena istrazivackog novinarstva.
  Ovo danas pa krenuv i od Vedrane Rudan preko Andreje Vukelic i napose naseg Slavena Hrvatina nije nista bolje od prepisivaca iz posljednje klupe. To nisu oni prepisivaci iz prednjih klupa koji rjese 4 od zadanih 5 zadataka pa im profesor da smjernicu kako da rijese peti zadatak, vec su to oni iz posljednje klupe na cije prepisivanje profesor se niti ne obazire. To su oni prepisivaci koje na satu kad su zadacnice ispravljene imaju svih 5 zadataka rjesenih a onda kad ih se pozove na plocu ne znaju rijesiti ni jedan. To su oni djaci s kojima smo se sprdali i smijali jos u osmoljetki. To je taj mentalni sklop i ta akademska dimenzija. Slaven je prepisao stari tekst od Andreje i kako mi je sam priznao u tel. razgovoru pojma nema da je taj stari tekst “Skupo ljecenje obmanama” vec odavno demantiran. E, sad jedno pitanje Andreji i Slavenu zasto demantija nema nigdje na web-u?

 3. Inače ne komentiram po blogovima

  Slutim da bi ova stranica mogla biti od pomoći: http://www.don-lindsay-archive.org/skeptic/arguments.html
  😉

  • Slaven Hrvatin

   Nije to ništa. Kada sam odbio Gregorinov poziv na kavu, odgovorio je “A s Teslom bi išao na kavu da je živ?”

 4. Janko Gregorin

  Ne znam hocu li se sjetiti do u detalj jednog citata ali ide od prilike nekako ovako: ” kada te svi napadnu zbog mene i okrenu ti ledja, ne budi tuzan i nesretan, budi sretan i veseli se jer isto su to ucinili i meni ”
  Mi koji znamo o kome je rijec i tko je to rekao i gdje je zapisano znamo da je On onaj koji je istina, put i zivot.
  Zato se veselim jer znam da je On pripremio nesto jos bolje za mene.

  • Slaven Hrvatin

   Ti se pozivaš na Isusa, a Bernard Grujić se pozivao na anđele (http://bit.ly/wbncmx) pa je sada iza rešetaka. Nadam se da je On upravo to pripremio.

   Pustimo sad sa strane velike novinare. Zanima me samo sljedeće:

   1. Zašto se predstavljaš kao doktor ako to nisi?
   2. Zašto od pacijenata tražiš kopije liječničkih nalaza da bi dao “stručno mišljenje” ako nisi liječnik?
   3. Zašto prodaješ tonik kao lijek za sve vrste karcinoma ako su Slovenci rekli da je neučinkovit?
   4. Zašto na svojim stranicama tvrdiš da su Slovenci odobrili lijek ako nisu (a ako jesu, sigurno imaš skeniranu kopiju nalaza. Da sam je ja dobio, uokvirio bih je u zlatni okvir)?

   Četiri jednostavna pitanja. Pustimo sa strane zle, nepismene novinare, urotu medicine protiv alternative i Isusa Krista.

   Četiri pitanja.

   • Janko Gregorin

    Postaviti tezu da su svi glupi a samo ti pametan je krajnje bezobrazno. Za jednog magistra psihologije i ispod nivoa, lijepog odgoja i dobrog ukusa.
    Pokusati uticati na javni linc je nadasve opasno jer granici s kriminalom.
    No, nismo svi isti. Tvoj svijet nije moj svijet i moj svijet nije tvoj svijet i to je sreca.
    Vidis Slavene, ono sto tebe zanima morat ces sam pronaci i dokazati pa i samome sebi otkriti tko si i sto si i sto te pokrece.

    Ti vrlo dobro znas da su svi odgovori na sva tvoja pitanja koja si ovdje napisao i koja mislis jos napisati u arhivu Novog Lista, zajedno sa svim dokumentima koji demantiraju navode iz teksta “Skupo lijecenje obmanama” kao sto to zna i tvoja novinarska mentorica Andrea Vukelic.

    Vidim da ti imas mnogo pitanja za mene a ja samo jedno za tebe i Andreu Vukelic.

    Zasto moj demantij nije nigdje objavljen na web-u?

    • Slaven Hrvatin

     Laska mi tvoj kompliment da sam magistar psihologije. Za razliku od tebe, neću se kititi titulom koju nemam pa moram napomenuti da sam samo diplomirani psiholog.

     Da je tvoj demanti upućen meni, bio bi objavljen na webu. Pošto je upućen Novom listu, to nema veze sa mnom pa ćeš to pitanje morati uputiti njima.

     Što se tiče pitanja na koje stidljivo poput tinejdžerske djevice odbijaš odgovoriti, ne moraš se truditi. Odgovore sam dobio od HUPED-a i objavit ću ih u jednom od sljedećih tekstova.

     • Janko Gregorin

      Pametan covjek bi pokusao ispraviti pocinjenu gresku. Pristojan covjek bi se ispricao. Kvalitetan profesionalac uz to i psiholog bi istrazio cinjenice. Ako zbog niceg onda zbog sebe.
      Slavene, cinjenica je da si nasjeo. Nasjeo si Andrei Vukelic i ti to znas. Ne znam sto pokrece tvoj napad na mene ali sam siguran da ce se doznati. A krunski dokaz tvojim predrasudama je tekst Novog Lista “Skupo ljecenje obmanama” kojeg je napisala i uredila Andrea Vukelic.
      Taj tekst je demantiran. Kad je tekst demantiran to znaci da su navodi u tom tekstu ispravljeni, sto znaci da je tekst nevazeci. Zakljucak; temelj na osnovu kojeg me napadas je nevazeci.
      U Novom Listu, u njihovoj arhivi postoji moj demantij. U demantiju je za svaku netocnu tvrdnju u tekstu podnesen dokument.
      Sam si mi rekao da ti je Andrea dala taj tekst. A nisi se upitao zasto je taj tekst dala bas tebi? Nije ti bilo sumnjivo zasto je bas eto, tebe odabrala?
      I Adam je zagrizao u jabuku na Evin nagovor…
      Vidi Slavene, ja jos uvjek vjerujem da si pametan decko. Nije kasno da mi se ispricas. Priznaj sebi da si pogrijesio.

      No, da bi shvatio sto si ucinio potrebno je krenuti od pocetka.
      Znas li Slavene tko je ubio (edit: podaci pacijenta uklonjeni)?
      Tetku tvoje kolegice Andree Vukelic. Danas znam, sto je pokretalo novinarku Novog Lista Andreu Vukelic u svom napadu na mene.
      Osveta.
      Pokretala ju je osveta, netko je morao platiti. Sve cinjenice vezano za moj rad je izokrenula da budu uvjerljivije. Izmislila je izjave profesorice Tamare Lah Turnsek i Vedrana Korunica koje oni nikad nisu dali.
      Njen tadasnji sef i urednik dodatka Novi List Plus ju je podrzao i izasao je skandalozno nestrucan tekst “Skupo ljecenje obmanama”.
      Prica ide ovako.
      Suprug (edit: podaci pacijenta uklonjeni) 2008. dosao je kod mene trazeci informacije za svoju suprugu koja nije mogla doci zbog slabog zdravstvenog stanja. Dao sam mu Tonik kojeg je obecao u potpunosti isplatiti sljedeci tjedan.
      Sljedeci tjedan je dosao i vratio mi neotvorenu bocicu Tonika te je trazio povrat novca.
      Kako sam duzan po zakonu svakog svog klijenta zavesti za (edit: podaci pacijenta uklonjeni) sam otvorio protokol. U tom protokolu postoji pisana izjava supruga (edit: podaci pacijenta uklonjeni) o tome. Slavene, to u prijevodu znaci da (edit: podaci pacijenta uklonjeni) nikada nije bila moj klijent.
      Kada sam nakon tog spornog clanka u Novom Listu nazvao Andreu Vukelic, u razgovoru sa njom sam dosao do saznanja da je njenu tetu “lijecio” neki alternativac iz Karlovca i da je ona zamjenila mene za njega.

      Iako me je zamjenila i krivo optuzila nikada mi se nije ispricala.
      Eto, ja sad predlazem tebi i Andrei da istrazite i objavite tko je ubio (edit: podaci pacijenta uklonjeni).
      Dokazite da ste najbolji u svom poslu. Naravno, ocekujem da mi se oboje ispricate za stetu koju ste mi nanjeli.

     • Slaven Hrvatin

      Ovdje je bio novi komentar Janka Gregorina u kojemu iznosi podatke koji bi, da je profesionalac, bili zaštićeni pravom pacijenta na privatnost. Pošto to nema veze s mojim tekstom, niti argumentima na koje Gregorin uporno ne želi odgovoriti, komentar je uklonjen.

 5. mamlaz

  Slavene,

  Ako sam dobro shvatio gospodinov post, ti si ga napao zbog njegove vjere u Isusa Krista, a on to stoički podnosi i raduje se tome?

  Ili sam nešto krivo shvatio?

  :bandit:

 6. Janko Gregorin

  Nepostojeci uklonjeni komentar ???? Nisi dugo trajao Slavene.

  • Slaven Hrvatin

   Evo, sad sam ga odobrio i pročistio ono što, da si liječnik, ne bi razvlačio po blogovima da opravdaš svoj šarlatanizam. Čak i da Andrea Vukelić vodi križarski rat protiv tebe, još uvijek se lažno predstavljaš kao doktor.

   • Janko Gregorin

    Slavene tvoj posljednji komentar je netocan. Zasto uporno ponavljas netocne i izmisljene recenice? Zasto to radis? Andrea Vukelic je to radila iz osvete zato je pogrijesila i krizarski rat zapocela protiv neduzne i krive osobe. Steta koju mi je nanjela je neprocjenjiva ali… zasto to isto ti radis?

  • Maja

   Gospodine Gregorin, nemojte se valjati u blatu sa svinjom.
   Oboje ćete se uprljati, ali svinja će u tome uživati.

 7. Janko Gregorin

  Slavene, ajdemo zajedno analizirati tvoj tekst. Nisi li sam predlozio da objasnimo sve na tvom blogu?

  Krenut cu od zavrsetka pa te molim da mi objasnis sto je to po tebi vulgarno u ovom pasusu, citiram;

  “* ironijom sudbine, imenu si je dodao P.M.. Ta kratica, mada vulgarna, realno opisuje pravu vrijednost titule.”

  zavrsen citat.

 8. andrea

  Janko Gregorin bi trebao znati da novinari jako dugo čuvaju dokumentaciju o slučaju kojeg istražuju pa tako i ja čuvam odgovor direktorice Nacionalnog instituta za biologiju u Ljubljani, profesorice dr. Tamare Lah Turnšek, koja je potvrdila da su Tonicum ispitali, ali da nisu potvrdili njegovu učinkovitost.

  Pritom je riječ o običnom laboratorijskom ispitivanju, a ne KLINIČKOM na ljudima što po zakonu svaki lijek mora proći prije stavljanja u promet. To Gregorina, međutim, nije spriječilo da reklamira svoj proizvod kao lijek za karcinom u metastatskoj fazi s lažnom kliničkom potvrdom ugledne institucije.

  Isto tako čuvam i odgovor Vedrana Korunića, koji je čelnik HUPED-a iliti udruge koja je Gregorinu dala “doktorsku” titulu, iako akademske titule po zakonu smiju izdavati samo obrazovne institucije, što im mogu reći u Ministarstvu obrazovanja. Za razliku od Gregorinove koji nema nikakvu znanstvenu naobrazbu, znanstvena titula dr. Lah je prava.

  Kao što sada vidim, Korunić je jedno rekao, a drugo napravio jer je Gregorin još uvijek njihov certificirani član, a taj mali papir od certifikata štiti šarlatane pred kaznenim progonom.

  HUPED se također nije pobrinuo provjeriti Gregorinove tvrdnje prije nego što mu je kao svom istaknutom terapeutu dao certifikat i doktorsko priznanje, nego je to novinar morao napraviti. Stoga zaključujem da tako bilo tko može o sebi napisati hvalospjev, platiti članarinu, dobiti i platiti licencu i postati HUPED-ov “provjereni terapeut”. Ulaskom u EU ta će se praksa vjerujem promijeniti.

  Gregorinov Tonic Extract u vrijeme kad sam ga istraživala nije bio registriran niti u jednoj hrvatskoj medicinskoj instituciji niti kao biljni lijek, niti tradicionalni biljni lijek, niti kao biljni pripravak, čak niti kao homeopatski proizvod prema klasifikaciji Zakona o lijekovima. To je pak bio odgovor Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode, koji isto tako čuvam.

  O eventualnim ljekovitim svojstvima Tonicuma pitala sam i prof. dr. sc. Mariju Petković, predstojnicu Zavoda za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka, a njezin je odgovor bio da to »sasvim sigurno nije lijek protiv raka već mješavina vitamina, minerala, protuupalnih tvari, probavnih enzima i dr.« Doduše sastav Tonicuma je nakon toga misteriozno nestao s weba kao i kompletne Gregorinove ranije internetske stranice.

  Žalosno je da Gregorinu do danas (bez obzira što se lažno predstavlja, širi neistine i protuzakonito prodaje neprovjereni proizvod ljudima s takvim metastazama da ih ni Božja intervencija ne bi spasila) na vrata nije pokucala niti policija, niti farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravstva, niti sanitarna inspekcija. A hoće li itko išta napraviti – ponovo ću provjeriti.

  Demantij o kojem Gregorin priča je zapravo reagiranje koje mu je Novi list i objavio s obzirom da po Zakonu o medijima na to imao pravo.

  Istina, moju je strinu “liječilo” jako puno alternativaca i na njih je potrošila sve što je imala, jer to čine očajni ljudi s metastazama, no to je nije spasilo. Gregorinov skupocjeni tonikum bio je posljednji u nizu, što je ujedno bio i povod da provjerim tko je uopće taj Janko Gregorin, što svi ti očajni ljudi koji kod njega dolaze uopće gutaju i smije li on tako nešto prodavati u Hrvatskoj.

  I gle čuda što sam sve otkrila! :sick:

  • Janko Gregorin

   Andrea Vukelic, vi dobro znate da opet podizete stari tekst koji je davno demantiran. Ne pukim rijecima nego dokumentima. “Gregorinov skupocjeni Tonikum” vasa strina nikad nije koristila kako vi i ovdje zelite sugerirati citateljima, te nije ni mogao biti “posljednji u nizu” kako opet sugerirate citateljima.
   Andrea, priznajte da ste pogrijesili i ispricajte mi se. To ste mi duzni evo vec cetvrtu godinu.

 9. Andrea

  Hmm, osim što ga je na moje oči koristila… 😉 No, dobro, to ionako nije niti bitno.

  Bit je da vi i vama slični naprosto NE SMIJETE prodavati tinkture iz kućne radinosti i promovirati ih kao lijek za karcinom jer je to protuzakonito.

  Ili ste maloumni ili ste sociopat da to ne shvaćate. 😀

 10. Janko Gregorin

  Vidim da je suvisno polemizirati jer vase lazi ne izgledaju dobro ni na papiru.

  To sto je vasa tetka koristila nije moj Tonik jer je suprug gospodje (podaci poznati Slavenu) meni osobno vratio bocicu neotvorenu. Znate, ambalaza za tu primjenu ima cep sa prstenom koji u ovom slucaju nije bio prekinut.

  Sto se tice terapeutskog pripravka Tonika da bi se dobio Certifikat Hupeda potrebno je priloziti analiticko izvjesce o sterilnosti istog izdatog od Zavoda za javno zdravstvo.

 11. Janko Gregorin

  Andreu Vukelic pokeretala je zelja da netko plati zbog gubitka i zala za svojom tetom. Kada covjeka vode emocije a ne razum onda se moze lako pogrijesiti. I Andrea je pogrijesila. Napala je covjeka koji nema nikakve veze sa njenom tetom niti njom niti ljecenjem njene tete. Da je Andrea Vukelic kulturna osoba ispricala bi se nakon sto je uvidjela da je pocinila gresku. Da je profesionalac istrazila bi sve te alternativce i lijecnike koji jesu lijecili njenu tetu i ispravila nepravdu koju je namjerno i svijesno ucinila vodjena osobnom osvetom.

  Janko Gregorin cijeli svoj zivot radi po zakonu i nije moguce pronaci propust za koji bi me se moglo prozvati. Zato je Andrea posegnula za neprofesionalnom i izmisljenom tezom koju je predstavila kao cinjenicu.
  Kako bi njena lazna teza izgledala istinom za tu svoju proizvoljnu tezu je potrazila strucno misljenje lijecnika kojima nikad dosta medijske promocije.

  Nacinalni Institut za biologiju, odjeljak za biokemiju raka, od 2002. do 2004. radio je istrazivanja sa moje dvije supstance na malignom tkivu jetre. Rezultate tih istrazivanja objavio sam 2004. godine u strucnom tisku gdje sam objasnio nacin na koji moje supstance djeluju. Na taj strucni tisak u to vrijeme su bili pretplaceni Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo pravosudja i Ministarstvo znanosti. Kako sam ja i devedesetih slao svoja istrazivanja i njihove rezultate na ocjenu u Ministarstvo zdravstva tako je bilo logicno da cu i ova testiranja javno objaviti.

  H.U.P.E.D. kao krovna organizacija komplementarne medicine u Republici Hrvatskoj koja je ovlastena dodjeljivati Strucna priznanja u skladu sa svojim statutom. Strucno priznajne odobrava Strucna komisija koju sacinjavaju i ugledni lijecnici.

  Ulaskom Hrvatske u E.U. napokon ce biti usvojen zakon o komplementarnoj medicini a ciji prijedlog na kojemu su participirali i u H.U.P.E.D.-u vec godinama stoji.

  Da bi napad na mene bio uvjerljiviji laznu tezu kao cinjenicu trebalo je pojacati demantijima.

  Predstojnica zavoda za radiologiju i onkologiju KBC-a Rijeka prof.dr.sc. Marija Petkovic nije ovlastena davati nikakve izjave vezano za moja privatna istrazivanja i moja otkrica te je prekrsila zakon i svoje ovlasti.
  Nakon njene neovlastene izjave kontaktirao sam Ravnatelstvo KBC-a Rijeka i dobio Ravnateljeva uvjeravanja da ce o cijeloj situaciji podzeti zakonske korake. Koliko sam kasnije informiran prof.dr.sc. Marija Petkovic vise ne obnasa duznost Predstojnice zavoda.

  Pravda je ponekad spora.

 12. andrea

  Janko Gregorin veliki autor teksta o samom sebi u “stručnom” časopisu “Terapeut u kući” 👿

 13. Inače ne komentiram po blogovima

  No, što je na kraju, javno objavljena istraživanja ili privatna istraživanja? Zašto građanin RH ne bi smio reći svoje mišljenje o bilo kojem proizvodu ili usluzi koji se nalaze na tržištu?

  (Inače mogao bi poraditi i na odnosima s javnošću… Ne izgleda lijepo kad su svi drugi krivi – novinari, blogeri, liječnici – samo subjekt je “prav”. Bolje bi bilo kazati nešto tipa “surađujem s X na razjašnjavanju događaja”. Također, izbjegavanje odgovaranja na pitanja i iznošenja argumenata novim konstrukcijama, ne može upaliti baš toliko puta…)

  • Slaven Hrvatin

   Vjerojatno mu takav način komunikacije pali s potencijalnim klijentima. Što se tiče ovog slučaja, javio sam se HUPED-u, dobio od njih iscrpne informacije i to ću objaviti do kraja tjedna.

 14. Janko Gregorin

  Kako svaka laz treba biti adekvatno raskrinkana tako treba reci sve lazi da se zna kolika kolicina lazi moze nicim izazvana osvanuti u javnosti. Ovdje, na ovom skandalozno neprofesionalnom blogu koji najbolje govori o autoru istog, njegovom moralu i odgovornosti prema javnosti i prema ljudima koje svojim lazima izvrgava steti.

  Prva i osnovna laz je rijec LIJEK. To je temeljna laz koju se namjerno inputira kroz cijeli napad na moju osobu i moj rad. Iza te temeljne lazi dolazi nova laz a rijec je LIJECENJE. Hrvatsko novinarsko drustvo ima eticki kodeks po kojem je namjerno iznosenje lazi moguce kazneno goniti po zakonima R.H. Slavenu i Andrei uput da predmetni Kodeks prouce pa mogu ga i prenjeti u cjelosti, cisto da se informira javnost.

  Janko Gregorin vise od 27 godina provodi PRIVATNA ISTRAZIVANJA jer su dozvoljena zakonom, a nikakva LIJECENJA koja mi se pokusavaju ovdje inputirati. Tako da tu laz treba jasno i glasno shvatiti pa onda o tome pisati. Novom Listu i njihovoj novinarki sam izricito zabranio da pisu i objavljuju o meni neprovjerene informacije. Objavom tekstova su prekrsili sva moja pa i ljudska prava. A krsi ih i Slaven opetovanim objavljivanjem starog teksta i upornim iznosenjem lazi na koje sam vec dao ocitovanje u Novom Listu.

  Sto se tice laznog predstavljanja, u svim mojim oglasima sam se predstavio kao izumitelj, ovlasteni fitoterapeut i doktor prirodne medicine. Izumitelj jesam od 1992. godine kad sam na Ministarstvu za znanost, Uredu za intelektualno vlasnistvo, Republike Slovenije dobio patentnu zastitu za dva patenta. Ovlasteni fitoterapeut jesam od 2000, godine od kad imam Lucencu za fitoterapeutski rad. Doktor prirodne medicine jesam od 2005. godine kad mi je dodjeljeno Strucno priznanje doktora prirodne medicine. (Vidis Slavene ona slova P.M. iza prezimena znace prirodna medicina a ne ono vulgarno na sto si ti mislio dok si me pokusavao isprovocirati)

  Sto se tice verificiranja preparata kao lijeka… To postavljanje protuzakonite teze je kaznjivo kaznenim zakonom R.H. Slavene, veliko je sad pitanje da li si ti intiligentan, kako se moze nesto sto nije lijek verificirati kao lijek? Ovo je pitanje za tebe.

  Jos jedno pitanje za tebe Slavene, zasto bi na preparatu koji nije lijek se radilo klinicko ispitivanje?

  Vidim da ti Dado daje informacije a ne H.U.P.E.D. jer Vedran Korunic i H.U.P.E.D se nisu ocitovali tebi nego meni. Slavene, opet, opet cinis namjerno kazneni prekrsaj krseci kodeks casti i sireci netocne informacije, odnosno ciste lazi.

  Andrea Vukelic mene nije nista pitala vec je nicim izazvana (da ne kazem da me u zivotu nije vidjela) napisala beskrupulozne lazi na racun moje osobe i mojega casnog imena. Ispitivanja na Institutu za biologiju, odjeljku za biokemiju raka, u Ljubljani su provodjena od 2002. do 2004. godine na malignim tkivima jetre. Provela ih je osobno ravnateljica Instituta.

  Objavljivanjem laznih informacija o mojim Patentima novinarka i Novi List su jako pogrijesili. Objavljeno je da su moji Patenti nevazeci sto je strasna laz. Ta laz dolazi iz pravne nepismenosti novinarke ali i njenog urednika koji je dozvolio da se takvo sto objavi. Slovenija je clanica Europske Unije i lazno pisati o dodjeljenim Patentima je jako kaznjivo. Moji Patenti danas imaju 20 godina i znanstveno su postojece stanje tehnike Republike Slovenije. Moji patenti su moje intelektualno vlasnistvo i pisanje o njima bez moje dozvole je kazneno djelo.

  Izbacivanje iz H.U.P.E.D.-a Jos jedna laz lazljivog blogera. Ne, ne dragi, pogrijesio si. Ja sam tzrazio da mi H.U.P.E.D. zamrzne status jer sam radio na vaznom projektukoji je sada zavrsen i nisam imao vremena se baviti s tobom. Ali sad imam vremena i pozabaviti cu se sad s tobom.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén