Vrag je donio šalu

Japan u Hrvatskoj: što bi se dogodilo kad bi nas zgromio megapotres?

Recimo da je negdje u Jadranu udario razoran potres od gotovo 9 stupnjeva. Tsunami je poplavio gradove i porušio kuće, a broj žrtava raste iz sata u sat. Znamo da su Japanci svoj potres, potop i prijetnju nuklearne katastrofe podnijeli dostojanstveno. Ipak, morate se zapitati kakav je to narod koji na najveću katastrofu nakon Hirošime i Nagasakija reagira slijeganjem ramena? Za Hrvate se može reći puno loših stvari, ali ne i da nemamo muda. Evo kako bi to kod nas išlo.

Kolone izbjeglica gomilaju se na graničnim prijelazima s Bosnom i Srbijom. Slovenija i Mađarska odmah su unesrećenima otvorile granice, ali Hrvati odbijaju pomoć od “dušmanske EU”.

Oni koji ne bježe iz domovine gladni su i žedni. Shopping centri su po kratkom postupku opljačkani i za raspodjelu hrane zadužena je vojska. Namirnice se čeka u dugačkim redovima. Zato do hrane dolaze samo domaćinstva s rabijatnim pater familiasom koji se gura ispred žena, djece i staraca.

Dok se ljudi bave hranom i pićem, analitičari špekuliraju da je potres namjerno izazvan u američkom laboratoriju za kontrolu vremena na Aljasci. Tvrde da iza svega stoji međunarodna srpsko-komunističko-masonska urota protiv Hrvatske.

Pojavljuju se i prvi slučajevi kolere. Bolnice su prepune ranjenih, bolesnih i mrtvih. Sretnici koji redovito plaćaju dopunsko i privatno zdravstveno osiguranje imaju pravo na posebnu skrb. Osim što će ih liječnik pregledati unutar 72 sata od dolaska, dobit će i dva apaurina da se ne sekiraju oko cijele frke.

Ima, doduše, i pozitivnih inicijativa. Tsunami je konačno ujedinio hrvatske banke u rijetkom činu ljudskosti. Za obnovu razrušenih kuća ponudit će posebno povoljne kredite: kamata od samo 7% godišnje uz poček plaćanja prva tri mjeseca.

HDZ za sve optužuje oporbu. Oporba inzistira na prijevremenim izborima. Anarhosindikalisti traže direktnu demokraciju.

Previous

Sretan ti Dan žena, draga

Next

Adriatic Institute: kako malog čovjeka okrenuti protiv samog sebe

6 Comments

 1. Slaven Hrvatin

  Naši majstori su uvijek najbolji!

 2. andrea

  hahaha, bila je pljačka kod mene tu u susjedstvu u trgovini. cijela ulica je bila pozvana u gluho doba noći da si dođu kupit cigarete u pola cijene. vlasnik ih je pozvao. onda je ujutro prijavio krađu!

  • Slaven Hrvatin

   To se zove privatna inicijativa i razmišljanje izvan okvira. Svaka čast!

 3. andrea

  e, ali onda nakon nekog vremena smo mi već počeli negodovat. nije nam dosta orobljavat male trgovine, sad vrbujemo one malo veče, treba djecu za ljeto obuć!! kandidati za krađu, molim javiti se, djelimo fifti fifti

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén