Predizborno vrijeme je prilika da gledamo maštovite spotove kojim nas aktivisti za ravnopravnost spolova upozoravaju da u Saboru nema dovoljno žena. Ovogodišnji spot ruši sve granice kreativnosti da bi promašio ceo fudbal:

Get the Flash Player to see this player.Ovaj spot potiče na razmišljanje, što je dobar znak. Jedna od misli je “tko je ciljana publika”, razlog zašto se troši novac na spot? Sudeći po audiovizualnom dojmu reklame, autori kampanje saznali su da katalizator promjena u hrvatskom društvu leži u muškarcima srednjih tridesetih godina, fanova Commodorea 64, Space Invadersa i Pacmana. Ili je dizajner spota u izmaglici uzrokovanoj marihuanom napravio nešto za svoju dušu? U svakom slučaju radi se o promašaju.

Ovaj nejasno osmišljeni spot putem televizije se obraća širokoj publici umjesto da se kampanja direktno obrati strankama putem kraćeg pisma. Kako se ovo čini?

Hej, dečki! Da, vi, brontosauri! Stranački veterani koji već 60 godina čekaju svoje mjesto na listi za Sabor! Znate li da se vremena mijenjaju? Zapuhao je drugačiji vjetar i žene više nisu samo za kuhanje kave i hihotanje vašim lošim forama. Zakon nalaže da im date mjesta na listama i bolje je da to učinite jer ćemo vas opaliti po džepu.

Ovim jednostavnim potezom došli bismo direktno do ciljane publike za manje od sto kuna. Zgodno, nije li?