Danas je Dan žena, posebni dan u godini kada muškarci i žene glume obiteljski sklad. Iskoristimo ovu priliku da naučimo nešto korisno o obiteljskom nasilju.

Sportski rezultati hrvatskih reprezentacija u posljednje vrijeme nisu impresivni. Bez obzira radi li se o nogometu, košarci, vaterpolu, skijanju, badmintonu ili boćanju, ženama bi bilo vrlo korisno da prate utakmice. Ne zbog igre nego zbog rezultata. Kada “naši” gube, nasilje u kući raste pa je ženama preporučljivo otići u shopping ili na višednevni izlet.

U Velikoj Britaniji je beskućništvo u padu, a žensko beskućništvo u porastu. 63% beskućnica svoju situaciju pripisuje obiteljskom nasilju.

Obiteljsko nasilje je glavni uzrok ozljeda žena u dobi od 15 do 44 u Sjedinjenim Državama, više od prometnih nesreća, pljački i silovanja – zajedno. Osim toga, u SAD ženama je dostupno 1500 Ženskih kuća. Napuštenim kućnim ljubimcima je, srećom, situacija nešto bolja jer za njih postoji 3800 skloništa.

Rosalind B. Penfold je upoznala čovjeka svojih snova. Kako je počela otkrivati da je on čovjek najcrnjih snova, tako je svaki korak prema zlostavljanju opisala sličicom stripa. Kada se konačno odvažila izaći iz te veze, svoje ilustracije objavila je u knjizi Dragonslippers.

Dosta o tome, trebam požuriti kupiti cvijeće. Ako se Princezi ne bude svidjelo, dobit će iza uha.