Vrag je donio šalu

Što učiniti kada otkrijete da vam je muž serijski silovatelj?

Je li vam poznat ovaj scenarij? Muž kasno dolazi kući i ponaša se čudno. Opravdava se poslom; šef ga ubija, stalno je na terenu, nije mu lako… Postanete sumnjičavi nakon što na njegovoj odjeći vidite kosu pogrešne boje, a ponekad se možete zakleti da na njemu osjećate ženski parfem.

Kada ga suočite s tim, prvo se brani, poriče… a onda se lomi i sve priznaje. “Draga”, kaže, “ja sam serijski silovatelj”. Ako vam ovo zvuči poznato, niste sami. Svaka žena će se barem jednom u životu morati nositi s ovakvom situacijom i vrijeme je da saznate kako živjeti s mužem koji voli seks sa ženama koje ga ne žele.

Silovanje u Japanu

Čin silovanja nadahnuo je mnoge umjetnike (Wikimedia)

Prva faza: ispovjednica

Nakon što saznate vijest koja će vas sigurno potresti, najvažnije je da obuzdate emocije. Umjesto kritike, pružite mu suosjećanje i dobro ga saslušajte. Iznenadit ćete se kad otkrijete kako nitko ne postaje silovatelj jer mu se to sviđa. Čut ćete priču o nesretnom djetinjstvu obilježenom nizom trauma. Otac ga je tukao, stric silovao, a majka se pravila da to ne vidi.

Unatoč svemu, ključni trenutak koji ga je pretvorio u nepopravljivog silovatelja bio je koncert Zagrebačkih mališana na koji je išao cijeli razred osim njega. Tada je nešto u njemu umrlo i srce mu se zauvijek stvrdnulo.

Priča vašeg životnog partnera može varirati, ali samo u detaljima. Važno je da mu izrazite emotivnu podršku jer je vas uzeo za potporu, a druge žene za razonodu.

Druga faza: čistačica

Iako nikada nećete razumijeti kako se silovatelj stvarno osjeća, brzo ćete saznati da je to pitanje impulsa. Kada se dogodi nešto traumatično – njegov nogometni klub izgubi utakmicu, pukne mu guma na autu ili mu presoliti juhu – past će mu mrak na oči. Tada će se vaš mužić morati nekako proveseliti.

Ali tu ima i jedan bitan problem. Zbog svoje emotivno turbulentne ovisnosti, vaš impulzivni suprug neće biti dobar u prikrivanju tragova. Tu nastupate vi! Pažljivo pripremite komplet za silovanje i u njega obavezno stavite sljedeće stvari:

 • Ručni bežični usisivač za čišćenje obiteljskog auta nakon obavljenog posla.
 • Varikina za uklanjanje mrlja od krvi (DNA analiza bit će nemoguća).
 • Komplet za šivanje ako žrtva u samoobrani ošteti sjedala. Gadura!

Treća faza: nevina žrtva

Silovatelji prije ili kasnije završe u zatvoru. Mada većina žena prešuti silovanje, zakon velikih brojeva nalaže neka ipak progovoriti. Da stvar bude gora, ako loše prikrivate tragove policija će ga lako otkriti. Ako ste u tome dobri, vaš muž će pomisliti da je neuhvatljiv i postat će neoprezan.

Nakon što padne, poričite sve. On je dobar suprug, brižan otac, prijatelji ga vole. Kada vas mediji pitaju jeste li slutili da živite s čudovištem, recite im da ste ga duboko pogledali u oči te da ne sumnjate u njegovu nevinost.

Kada hrpetina dokaza postane neosporna, napustite tog prokletog monstruma. Nitko u vas neće sumnjati jer, kako kažu, ljubav je slijepa.

Previous

Sulpyco: što struka kaže?

Next

Galebu krila znače život

4 Comments

 1. hahahaha 🙂 sjajno!
  ovaj poslednji deo je pun pogodak! kao da se nada da će je zbog dobrog vladanja i apsolutne odanosti i zaštite silovatelj nagraditi – bar jednim poštenim silovanjem?

 2. Slaven Hrvatin

  Jedino ako ga ne prihvati kad izađe iz zatvora. 😀

 3. PencilSkirt

  Ne mogu odluciti koji vam je tekst, bolji :))) ovo je apsolutno fantasticno …komplet za silovanje =]

  • Slaven Hrvatin

   Srećom, oni kojima takva znanja trebaju ionako su prirodno nadareni. 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén