Vrag je donio šalu

Zašto muškarci varaju žene s drugim muškarcima?

U nedavnom istraživanju gotovo 20% anketiranih heteroseksualaca priznalo je da se seksalo s drugim muškarcima. Ta statistika možda djeluje iznenađujuće, ali je sasvim normalna i logična.

Gay pride

Zašto ovakve teme mediji uvijek ilustriraju ovakvim fotkama? (foto: Niv Singer)


Već površno gledano, varanje žene s drugom ženom je riskantno jer uvijek postoji mogućnost da će ljubavnica poželjeti zamijeniti ženu. Čak i kada se radi o vezi s udanom ženom, sasvim je moguće da će doći do spontane erupcije neželjenih osjećaja, što dovodi do drame.

A drama nije nikako dobra kada se samo želite proveseliti. Kako bi bilo kada bi šetali ulicom sa Zakonitom, a onda naletite na ljubavnicu koja vas malo previše srdačno pozdravi ili znakovito pogleda? Ženi će to uključiti alarme, a čak i ako je uvjerite da tu nema ničega, morat ćete biti posebno pažljivi: očistiti mobitel, mail i Facebook od inkriminirajućih poruka i nadati se da neće stići poruka dok ste pod tušem.

Takvu vrstu drame nećete imati s muškarcem. Obojici će biti stalo do maksimalne diskrecije jer, bez obzira živite li u malom mjestu ili glavnom gradu, ovakvi tračevi se šire kao ljetni požar u Dalmaciji i nitko si ne želi upropastiti život.

Ali odnos s muškarcem nije pogodan samo kada želite nekažnjeno švrljanje.

Kada su znanstvenici istraživali kvalitetu seksualnog odnosa, otkrili su da gay parovi više uživaju u seksu od heteroseksualaca. Razlog je što su svi mi najbolje znamo kako postupati sa svojim tijelom i podrazumijevamo da isti tretman treba i drugima. Tako su žene prema muškarcima često previše nježne, a oni su zauzvrat previše grubi. Homoseksualci nemaju takvih problema.

Drugi dobar razlog je što oženjeni muškarci u takvoj avanturi mogu dobiti čisti seks – bez emocija, flerta i pogrešnog tumačenja ženskih signala. Radi se o čistoj “potrošnji” i pražnjenju seksualne energije pa je mnogim heteroseksualcima to oslobađajuće iskustvo.

Tu je i pitanje analnog seksa. Čini se da je u svijetu podjednako velik broj muškaraca koji tužno sanjare o guzama svojih partnerica – i žena koje se apsolutno užasavaju pomisli na analni seks. Zato neki koriste izlet u homoseksualnost da bi isprobali tu, ali i druge maštarije koje se ne usuđuju podijeliti sa suprugom.

Najčudniji razlog koji anketirani muškarci navode za svoje izlete je dublje emotivno povezivanje s drugima. Dok je ženama prirodno svoje emocije pretresati s prijateljicama, muškarac nema takvih opcija. Zato neki traže kontakt s muškarcima jednostavno da bi zagrljeni pričali o svojim dilemama, brigama i žudnjama, ali pristaju na seks jer to traži onaj drugi.

Cinici bi rekli da je ovakvo ponašanje dokaz prikrivene homoseksualnosti, ali to nije istina. Oni su stvarno heteroseksualci, bez tajnih žudnji da budu u vezi s osobom istog spola, a u takve odnose stupaju da bi upotpunili svoj život.

Ljudska seksualnost nije crno-bijela. Svi mi imamo različite potrebe i maštarije koje će, ako ih ograničimo vjerskim ili društvenim stereotipima, samo dovesti do neuroze. Život je prekratak da bi ga proveli isfrustrirani.

Previous

Psihologija oko nas 9

Next

Štetna zračenja tvrtke Pavletić

8 Comments

 1. julka

  zanimljivo!

 2. mojeime

  varaju li žene svoje muškarce s drugim ženama?

  • Slaven Hrvatin

   Za razliku od svojih muževa, one to često mogu činiti s punim blagoslovom svog partnera. 🙂

   • ..ali se još češće ne usudjuju. nešto slično sam danas sa klijentkinjom komentarisala. 🙂

    • Slaven Hrvatin

     Pa da, loša komunikacija je najveći uzrok problema u vezi. 🙂

 3. kika

  Pa ja mislim da je to puno gore nego da me vara sa ženom… Fuj!

 4. Jelena

  Do sad sam znala zasto to ne bi smetalo meni a sad znam zasto bi to bilo dobro za njega 🙂

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén