Vrag je donio šalu

Zlihologija u Labinu

I najbolji planovi često se izjalove. Kada je izašla knjiga “Zlihologija”, prvu promociju htio sam imati u Rijeci. To je ipak moj grad i nekako sam računao da će na nju osim moje obitelji sigurno zalutati i pokoji znatiželjnik. Planovi za promociju su odgađani više puta – prvi put zbog Interlibera, drugi zbog Nove godine… a tada sam dobio iznenađujući poziv iz Labina.

Gradska knjižnica u Labinu nabavila je kopiju moje knjige pa su me pozvali da održim predstavljanje knjige i tema koje zagovaram na blogu. Tako sam 30.1.2013. godine došao u Labin, bez ikakvih očekivanja i bez pojma o čemu ću pričati. Odmah me ugodno iznenadilo da se okupila solidna publika:

Gradska knjižnica u Labinu

 

Drugo ugodno iznenađenje bila je moderatorica Morin Hukić. Problem kada pričam o temama koje me zanimaju jest što me opsjedaju i fasciniraju bez određenog redoslijeda, često u istom trenutku. Pogotovo ako nemaju veze jedna s drugom. Morin me usmjeravala tako da smo u sat i pol odradili dobar presjek knjige (vrijeme je proletjelo), a ostatak posla obavila je publika sa zanimljivim pitanjima o kojima sam razmišljao i danima nakon promocije*.

Cijelo iskustvo bilo je neobično ugodno i ležerno… osim čitanja svojih tekstova u javnosti – to mi je nekako perverzno. I sada, skoro tjedan dana kasnije, osjećam zadovoljstvo i zahvalnost jer je prva promocija moje prve knjige prošla bolje nego što sam se usudio zamisliti. Zato hvala otvorenoj i znatiželjnoj labinskoj publici, simpatičnoj moderatorici, ozbiljnim (a ipak otkačenim) labinskim knjižničarkama Silviji i Nataši, ali i supruzi i sestri kojima je moja trema bila urnebesno smiješna.

Zlihologija u Labinu

 

* velika mana bloganja je što autor nema direktan kontakt s publikom pa je teško procijeniti što ljudi žele čitati. Tu je uvijek brojanje lajkova i statistika čitanosti određenih tekstova, ali hladni podaci ne znače puno. Tek u razgovoru sa čitateljima, od kojih velika većina do tada nije bila na blogu, mogao sam saznati koje teme njih opsjedaju i razmisliti o tome gdje potražiti ono idealno mjesto gdje se susreću moji interesi i njihove potrebe.

Previous

Snake Active – ekstrakt otrova bezumlja

Next

Maja Roje Novak: kada egomaniji nema kraja

3 Comments

  1. Krompirko

    Svaka čast Slavene!

  2. Zagorka

    Čestitam! Moram pročitat knjigu.

  3. sdfsdds

    Evo, konačno, Slaven je zvijezda. To je oduvijek htio biti.Jedini je problem sto nakon nastupa trebamo vodu.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén